logo

contacteer ons 

Electro Security Services

Personentoegang: lezers

kaartlezer voorbeeld 1

Kaartlezers, codeklavieren, biometrische lezers, ... kunnen geplaatst te worden bij elke toegang tot een beveiligd gebied, bijvoorbeeld bij hekkens, voordeuren, poorten en dergelijke.

Lezers kunnen gekoppeld worden aan een centrale controller of kunnen geïntegreerd zijn met een lokale controller of met een autonome controller.

Bij centrale controllers is er mogelijkheid tot registratie van persoonsbewegingen (tijdstip van aankomst en/of vertrek).

Integratie met een inbraakbeveiliging is eveneens mogelijk. Koppeling aan branddetectie mogelijk.

Lezers bestaan in diverse soorten:

Lezers kunnen ofwel stand-alone zijn (geïntegreerde controller) ofwel met een centrale controller.

1. Stand-alone controller:

2. Met centrale controller

 

Stand-alone lezers

Dit type lezer wordt gebruikt zonder controller. Met andere woorden: de lezer is de controller. Hij wordt gemonteerd aan de toegang en geprogrammeerd met het keypad, of een hulpstuk van de fabricant. Deze controller is goedkoop, maar ook eenvoudig te omzeilen (door kortsluiten van contacten na afrukken van de lezer kan de deur geopend worden). Deze lezers dienen vooral om toegangen tot woningen of tijdelijke installaties te voorzien.

Stand-alone lezers kunnen cijferklavieren zijn, of bade-(kaart)lezers, of gecombineerde cijferklavier + kaartlezers, of vingerafdruklezers zijn.

Rosslare keypad

Hier een voorbeeld van een cijferklavier:

Rosslare. Binnen- en buitengebruik. Achtergrond verlicht PIN stand-alone klavier. 500 PIN codes. 2 x 3 Amp relais. 2 gebruiker programmeerbare ingangen. 2Bi-Color LED indicators. Rubber 2x6 achtergrond verlicht klavier. Lokaal via het klavier te programmeren. 3 gebruikersniveau's en 3 veiligheidsniveau's. Werkingspanning: 16-24VAC of 12/24VDC. Optische tamper achteraan. Volledig ingegoten, IP65. Afmetingen: 13,5x7,4x2,9cm.

 

Paxton P50 proximity lezer

Paxton. PROXIMITY Compact is een toegangscontrolesysteem voor een enkele deur. Alle elektronica bevindt zich binnen in de behuizing van de lezer. Compact systemen kunnen op vele deuren op één locatie geïnstalleerd worden, die allemaal dezelfde kaarten gebruiken. De P serie lezers wordt geleverd met zwarte of witte fronten die aan het einde van de installatie worden gemonteerd. De Compact lezer heeft twee draden die verbonden zijn aan de deuropener en twee draden die verbonden zijn aan de voeding. Er zijn twee draden voor een mogelijke aansluiting op een RTE (request to exit) drukknop.

 

 

 

Lezers gekoppeld aan een controller

Dit type lezer is gekoppeld aan een controller en verzekert een waterdichte beveiliging: er is een koppeling met een centraal opgestelde controller (ofwel binnen in het te beveiligen pand, ofwel via een netwerk op een plaats elders). Het grootste voordeel is dat er geen ongemerkte sabotage mogelijk is: elke poging tot sabotage zal een alarmmelding geven.

Dit kunnen eveneens cijferklavieren zijn, of bade-(kaart)lezers, of gecombineerde cijferklavier + kaartlezers, of vingerafdruklezers zijn.

Verdere voordelen:

Rosslare anti-vandaal Q54B

Hier een voorbeeld van een cijferklavier:

Rosslare. Anti-vandaal versie. Multi formaat uitgang (26 Bit Wiegand, klok/data). 2 Bi-Color LED indicators, interne buzzer, LED controle. 3x4 blauw backlit klavier. Optische tamper achteraan het klavier. Waterproof, IP65. Converteert automatisch in een 500 gebruiker controller wanneer aangesloten aan een Rosslare intelligent secure voeding (PS-x5T reeks). Afmetingen: 12,0x7,6x2,1cm.

 

paxton keypad for controller K75

Paxton. De K serie keypads wordt gebruikt met Switch2 en Net2 systemen. De keypads worden naar keuze geleverd met een wit of zwart front. Extra kleuren zijn verkrijgbaar. Afmetingen K75: 14,3x7,5x1,6cm

Ook verkrijgbaar in versies geïntegreerde proximity lezer (kaartlezer), of gecombineerde cijferklavier met een kaartlezer (type KP75).

Klik hierContacteer ons

webdesign: http://mysafety.be Incl. BTW