logo

contacteer ons 

Electro Security Services

GPS tracking

Hoe werkt het?

Het Global Positioning System (GPS) bestaat uit 32 satelieten die zich in een geostationaire baan rond de aarde bevinden. Een GPS-ontvanger krijgt informatie van deze satelieten en gebruikt het om zichzelf te localiseren. GPS werkt het best in een open omgeving, waar het een nauwkeurigheid van beter dan enkele meters haalt.

GPS tracking met GPSGate gebruikt ontvangers die met internet verbonden zijn zodat ze hun locatie aan een GpsGate server kunnen doorgeven. Gebruikelijke toepassingen zijn het volgen van personen, voertuigen, dieren en kostbare voorwerpen.

Bovenstaand diagram toont het principe van deze techniek.

Het process van het tracken kan in drie stappen worden weergegeven:

1. Localisatie van het voorwerp: dit wordt gedaan door een GPS ontvanger op het voorwerp te plaatsen. Er bestaan mobiele telefoons met ingebouwde GPS, vaste GPS systemen voor inbouw in voertuigen, enz.. Zolang de GPS actief is ontvangt hij voortdurend de satelietsignalen en weet dus voortdurend zijn exacte positie. Een GPS localisator-transmitter kost, afhankelijk van de vereisten, tussen €100 en €400.

2. Het verzenden van deze informatie over internet: door een GPS met internet te verbinden kan de informatie over zijn positie realtime worden verzonden naar de GpsGate server worden verstuurd. Dit gebeurt meestal over het GPRS netwerk voor mobiele telefonie met een standaard abonnement of over een satelietlink door middel van een satelietmodule. Andere componenten zoals een klassieke mobiele telefoon, PDA, iPhone of laptops kunnen hier ook voor dienen.

3. Het rapporteren van de positie: zodra de GPS ontvanger zijn positie naar de GpsGate server heeft verstuurd kan deze in een gewone webbrowser -met beveiligde toegang- worden weergegeven. Deze gegevens kunnen ook via email, sms of per IP telefoon worden doorgegeven. Een log van de locaties wordt bijgehouden en events kunnen worden geprogrammeerd om bepaalde acties te triggeren. Een abonnement op een GPS tracker als gebruiker van de GpsGate server kan vanaf €40/maand. Daarbij komt de kost voor een GPRS abonnement (vanaf €5/maand).

Veiligheid en gegevenstoegang kan eveneens worden geprogrammeerd, zoals wie wat en wanneer kan zien, management van de database, operator autorisaties, enz... kunnen allemaal worden ingesteld.

Toepassingen:

Voor meer informatie, toepassingen, systeemoplossingen en prijzen:

Klik hierContacteer ons

 

webdesign: http://mysafety.be Incl. BTW