logo

contacteer ons 

Electro Security Services

Resolutie en pixels

Per definitie bestaat een camerabewakingssyteem uit één of meerdere camera's, het transmissiemedium (coax, draadloos of IP-bekabeling), en opname-apparatuur.

Camerabewaking wordt gebruikt voor het opnamen en bewaren van beelden van roerende of onroerende goederen of van personen teneinde gebeurtenissen in eventuele gerechtelijke procedures te kunnen gebruiken.

Bewakingscamera's worden in volgende categoriën ingedeeld:

  1. observatie (5% van eender welk persoon is zichtbaar)
  2. detectie (10% van eender welk persoon is zichtbaar)
  3. herkenning (50% van eender welk persoon is zichtbaar)
  4. identificatie (120% van eender welk persoon is zichbaar)

Het monitoren van personen of goederen dient dus te gebeuren met apparatuur geschikt voor het doel. Identificatie vereist dat er voldoende duidelijk beeldmateriaal beschikbaar is; de minimale resolutie voor een identificatie wordt standaard uitgedrukt in CIF Common Interface Format. Indien een persoon op een afstand van bijvoorbeeld 10m wordt gefilmd, moet hij uiteindelijk -voor identificatiedoeleinden- op een monitor kunnen worden weergegeven in zijn volle lengte met een resolutie van 120% van 1 CIF. Het aantal pixels waarmee die persoon wordt weergegeven moet dus (352x288 pixels) x 1,2 bedragen.

Dit is van groot belang bij de keuze van de camera's. De totale beeldresolutie is van ondergeschikt belang aan de uiteindelijke resolutie van een te identificeren object. Het gebruik van een digitale zoom vermindert de uiteindelijke resolutie; ga daarom altijd uit van de afstand tussen de camera en het te identificeren object om de totale cameraresolutie te (laten) berekenen.

Belangrijke specificaties die mee de keuze van een camera zouden moeten bepalen:

Wij staan u bij met professioneel en objectief advies. Onze ervaring in camerabewaking en -systemen in gevangenissen, asielcentra, openbare gebouwen en andere locaties staat tot uw beschikking.

Contacteer ons vrijblijvend voor elke vraag (technisch, commercieel, discreet,...) die u kan hebben in verband met camerabewaking of beveiliging.

 

 

 

webdesign: http://mysafety.be Incl. BTW